MAALISKUU 1999


Mitä Kalevalasta kirjoitetaan?

Mitä Kalevalasta kirjoitetaankaan American Anthropologist -lehdessä? Entä mistä löytäisin tietoa yhteistoiminnallisesta oppimisesta, joko kokotekstejä tai artikkeliviitteitä? Ei hätää, kaikista yliopiston verkkoon kytketyistä tietokoneista pääsee Oulun yliopiston kirjaston kotisivun kautta Elektronisia kokoelmia klikkaamalla Elektronisiin lehtiin, josta löytyy EBSCO:n noin 3000 lehteä, kokotekstisinä näistä 1300 kappaletta. Lisäksi samasta paikasta löytyy ACADEMIC PRESS:in IDEAL-palvelu, jossa on lähinnä luonnontieteiden alalta noin 180 lehteä. Myös SPRINGER LINK:istä löytyy luonnontieteellisiä lehtiä. ABI/INFORM-lehdet käsittelevät puolestaan taloustieteitä, ympäristöä ja energiaa. New York Timesissa näyttää olleen monta artikkelia suomalaisten yhdistetyn miesten menestyksestä, ja aika paljon löytyy artikkeleita vaikkapa suomalaisesta elokuvasta. Käykääpä tutustumassa! (HA)

 

Kasvatustieteen maisterin koulutusta Kajaanissa

Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan Kajaanin opettajankoulutuslaitoksessa voi suorittaa seuraavat kasvatustieteen maisterin tutkinnot:

  • Ruotsin kielen kielikylpyyn suuntautuva luokanopettajien ja varhaiskasvattajien koulutuskokeilu yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa. Opetuksesta kaksi ensimmäistä vuotta on Kajaanissa ja jatko Vaasassa. Sisäänotto 16.
  • Varhaiskasvatuksen maisterikoulutus, johon sisältyy lastentarhanopettajan kelpoisuus. Sisäänotto 30.
  • Luokanopettajien koulutus, sisäänotto 60.

Hakuaika päättyy 30.4.1999 kello 16.15

Lisäksi lastentarhaopettajan tutkinnon suorittaneita otetaan maisterikoulutukseen, sisäänotto 15. Tällä ryhmällä hakuaika päättyy 21.5.1999.

Valintaoppaita ja hakulomakkeita on saatavana Kajaanin opettajankoulutuslaitoksesta, PL 51, 87101 Kajaani, puhelin (08) 632 4611 (vaihde), lisätietoja myös http://wwwedu.oulu.fi/ktk/valinta (KI)

 

Avaan sanaisen arkkuni – Kalevala 150 vuotta

Avoimen yliopiston luentosarja Kajaanissa, Kuusamossa, Oulussa ja Ylivieskassa jatkuu. Luentosarjan edistyessä osallistujien määrä on Kajaanissakin ilahduttavasti kasvanut. Luennot ovat henkilökunnalle ja opiskelijoille ilmaisia. Tilaisuuden alussa kampuksen väkeä pyydetään merkitsemään nimensä osallistujalistaan. Luentopaikkana on OKL:n päärakennus, Martti Helan sali.

Kaksi viimeistä luentoa ovat:

18.3. kello 18.00     Prof. Helena Sulkala: Lönnrot ja hänen aikalaisensa suomen kielen kehittäjinä

15.4. kello 18.00     FT Heikki Rytkölä: Lönnrot ja Kalevala (AHo)

 

Kulttuuriperintö suuntaviittana tulevaisuuteen
Suomen Tammen aluekokous Kajaanissa 27.4.1999

Kajaanin opettajankoulutuslaitos, Kajaanin normaalikoulu ja Kainuun museo järjestävät Suomen Tammen Pohjois-Suomen aluekokouksen Kajaanissa tiistaina 27.4.1999 kello 10–17 Martti Helan salissa.

 Suomen Tammi

Kokouksen avaa professori Juhani Suortti. Dosentti Reijo Heikkisen aiheena on ympäristöhistorian asema opettajankoulutuksessa. Opetusministeriöstä ja museovirastosta tulee edustajia. Kajaanista esimerkkeinä museopedagogiikasta esittäytyvät Taika-tandem, Komeaa Comeniusta ja Paluu Turjanlinnaan. Nakertajan koulu on mukana ympäristöhistorian osalta. Oppimiskokemuksista ovat kertomassa eri-ikäiset oppijat päiväkodista lukioon.

Kokoukseen odotetaan osallistujia Kainuun lisäksi muualta Oulun läänistä, Lapin läänistä sekä Ylä-Savosta. Asiasta kiinnostuneet voivat ilmoittautua: puhelin (08) 632 4611. (JV)

 

Kielikontaktit – kieli ja kulttuuri opettajankoulutuksessa 5.–6.5.1999

Kajaanin opettajankoulutuslaitos, Kajaanin normaalikoulu ja Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan suomen ja saamen kielen ja logopedian laitos järjestävät Kainuussa itämerensuomalaisen kulttuurialueen periferioiden varhaiskasvattajille, luokan- ja aineopettajille sekä opettajankouluttajille kokouksen, jossa aiheena on kieli ja kulttuuri opettajankoulutuksessa itämerensuomalaisella kulttuurialueella. Kokoukseen odotetaan osallistujia Suomen lisäksi Norjan Ruijasta, Ruotsista, Venäjän Karjalasta sekä Virosta. (JV)

 

Kajaanin kirjastoissa satutunteja 19. toukokuuta saakka

Sanomalehdet huomioivat varsin laajasti tyrnäväläisen lastentarhanopettaja, kirjoittaja-ohjaaja Pirjo Suvilehdon esittämiä ajatuksia Oulun lääninhallituksen järjestämillä koulutuspäivillä. Viime syksynä Oulun läänin ohjaavana kirjallisuuden alan läänintaiteilijana toiminut Suvilehto haastoi kirjastot elävöittämään alle kouluikäisten satutuokioita.

Pelkkä satukirja Suvilehdon mukaan ei tämän ajan medialapsille enää yksinään riitä. Kirjastojen satutunnit tulisi muutenkin elvyttää ja niihin tulisi puhaltaa uutta puhtia. Suvilehto toivoi koulutuspäivillä, että kirjastoihin saataisiin vaikkapa viikottainen puolen tunnin satuhetki.

Kajaanissa satutunteja pitävät varhaiskasvatuksen maisterikoulutuksen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat. Tänä vuonna 27. tammikuuta alkaneet satutunnit jatkuvat – aiempaa pitempään – aina 19. toukokuuta saakka Kajaanin kirjastoissa (pääkirjaston Mielikki-salissa, KAKS:an lastenosastolla ja Kuurnan kirjastossa kello 10.00, Lohtajan kirjastossa kello 10.15 ja Lehtikankaan kirjastossa kello 10.30). Kevään aikana opiskelijat pitävät kaikkiaan lähes 85 satutuntia ja syksyllä (syys–joulukuussa) on luvassa saman verran lisää. (JV)

Satutunti pääkirjastossa

Pääkirjastossa pidetystä satutunnista 24.2. satutunnin pitäjinä Johanna Kainulainen ja
Mervi Salmela.

 

Kajaanin kampus – historiaa huokuvien rakennusten harmoniaa ja vehreää puutarhamiljöötä

Kun Kajaanin seminaaria ryhdyttiin vuosisadan alussa rakentamaan, opetuksessa korostuivat heti alusta alkaen ympäristöesteettiset tekijät. Rakennuskokonaisuus ja sen ympäristö pyrittiin luomaan mahdollisimman näyttäväksi. Erikoisen paljon kiinnitettiin huomiota pääsisääntuloväylän näyttävyyteen. Molemmin puolin puistokäytävää istutettiin koivuja ja näin muodostui komea koivukuja, joka johti kohti kaikkein pyhintä, seminaarialueen päärakennusta. Kokonaisuudella pyrittiin tietoisesti kasvattamaan ympäristöstään ja sen vaalimisesta tietoisia opettajia. Tämä näkyi selvästi laitoksen ensimmäisen johtajan Volter Rihtniemen, mutta erityisesti laitoksen toisen johtajan, tohtori Martti Helan aikana, jolloin esteettiseen ja taidekasvatukseen sekä mielen harmoniaan kiinnitettiin erityistä huomiota.

Seminaarilla oli tuolloin päätoiminen puutarhuri. Tehtävässä ahkeroi vuosikymmeniä Pasi Ailio. Hänen aikanaan seminaarin puistokäytävät, puut ja pensaat olivat moitteettomassa kunnossa. Hänellä oli apunaan seminaarin opiskelijoita, joiden koulutusohjelmaan kuului puutarhan ja kasvimaan hoito. Pasi Ailio valvoi tehokkaasti ja tarmokkaasti, että opiskelijat tekivät puutarhatyönsä kunnolla.

HARVINAISUUKSIA
Kajaanin seminaari olikin ennen sotia komea ilmestys hyvin hoidettuine rakennuksineen ja istutuksineen. Seminaarialueelle istutettiin myös harvinaisia pensaita ja puita. Koska maaperä oli entistä muhevaa peltoa, kasvit kasvoivat hyvin. Istutusten joukossa oli sembramäntyjä, joiden siemenistä saivat alkunsa monet muutkin sembramännyt eri puolilla Kainuuta. Lisäksi puiden joukossa oli saarneja ja tammikin, joka karuista oloista huolimatta on kasvanut jo komeaksi. Se onkin tiettävästi Pohjois-Suomen vanhin tammi, joka on pakkastalvista huolimatta kasvanut jo komeaksi puuksi. Erityisesti seminaarilaiset suosivat omenapuita, joita istutettiin runsaasti seminaarinjohtajan asunnon sekä puutarhurin asunnon liepeille. Vuosien saatossa kitukasvuiset omenapuut ovat kuitenkin kuihtuneet yksi toisensa jälkeen. Seminaarinjohtajan asunnon vieressä kasvanut viimeinen omenapuu paleltui vuosien 1986–1987 ankarana pakkastalvena. Sen sijaan joenpuoleisen rinteen viinimarjapensaat ovat tuottaneet joka vuosi hyvän marjasadon.

HYVÄSTIT VANHALLE KOIVUKUJALLE
Näyttävää koivukujaa on jouduttu viime vuosina harventamaan ja sen pahimmin lahonneet koivut kaatamaan. Tilalle on istutettu kuitenkin uusia puita, joiden kasvu vienee aikansa. Puiden kasvua on ilmeisesti heikentänyt puistokäytävien ankara suolaus takavuosina. Koska sorakäytävät pölysivät varsinkin kesäisten hellejaksojen aikana, käytäville levitettiin runsaasti suolaa pölyn sitomiseksi. Se jäi kuitenkin maaperään ja heikensi lehtipuiden kasvua. Viime vuosina tästä pölynsitomismenetelmästä on kuitenkin lähes kokonaan luovuttu. Suolaa levitetään vain poikkeustapauksissa.

MYRSKYÄ JA UKKOSTA
Puita ovat myöskin myrskyt ja ukkosilmat tuhonneet silloin tällöin. Puolenkymmentä vuotta sitten tulin ankaran ukkosilman jälkeen käymään laitoksella ja ihmettelin höyrypillin vihellystä muistuttavaa ääntä, joka tuli jostain yläilmoista. Ääni tuli hallintorakennuksen kupeella olevasta jyhkeästä lehtikuusen latvaosasta, josta nousi myös höyryä kuin veturista. Salama oli iskenyt suureen, lähes 20 metriseen alueen puuston goljattiin ja höyrystänyt hetkessä sen solukoiden nesteet. Kuumuus oli lennättänyt myös suuren kaarnapalan puun kyljestä ja halkaissut koko puun. Siihen päättyi vanhuksen maallinen taivallus. Kun puu varmuustoimenpiteenä jouduttiin kaatamaan, paikalle jäi yhä vieläkin nähtävä suuri, lähes metrin halkaisijaltaan oleva kanto. Puista eräs laitoksen työntekijä teki komeita kalusteita.

KAINUUN VANHIN PUISTO
Yhä edelleenkin Kajaanin opettajankoulutuslaitoksen alue on näyttävä arkkitehtoninen puistokokonaisuus keskellä Kajaania. Se on tänään museoviraston suojelukohde. Kun aikoinaan itse 20 vuotta sitten tulin Kajaaniin ja näin koivukujan koko vehreydessään ja sen päässä komean seminaarin päärakennuksen, paikka teki heti komean vaikutuksen. Myös viime syksynä pidetyillä kasvatustieteen päivillä monet muualta tulleet opettajankouluttajat yltyivät kehumaan miljöön vaikuttavuutta, huurteisia koivuja ja komeita, klassista sivistystä huokuvia rakennuksia.

Me kajaanilaiset olemme varmaan turtuneet tähän kaikkeen komeuteen, ettemme oikein osaa antaa arvoa sille, mutta kiertely muissa maamme opettajankoulutuslaitoksissa osoittaa vakuuttavasti, että Kajaanissa sijaitsee yksi maamme komeimmista opettajankoulutuslaitoksista, josta meidän tulisi olla ylpeitä ja vaalia sen rakennuksia ja puistomiljöötä kaikin tavoin. (RH)


NALKUTTEITA-palsta Kaijan palsta

Nalkute 1, ovet lukkoon, ikkunat kiinni:

Ovet lukkoon, ikkunat kiinni! Opetustilojen ovet pidetään lukossa silloin kun luokissa ei ole opetusta. Opettajien pitää opetuksen päätyttyä huolehtia siitä, että luokan ovi tulee lukkoon, samoin tarkistaa, ettei ikkuna jää auki eivätkä valot palamaan. Vahtimestarin kertoman mukaan iltaisin saattaa olla jopa viiden opetustilan ovi avoinna. Tiloissa on nykyään paljon varkaille kelpaavaa tavaraa, suojele sitä! (KI)


KKK

Tutkimuspäällikkö toimii ajan hermolla

ElliMuistatko vielä iloisen Elli Heikkilän? Hän nimittäin vaihtoi maisemia tammikuun lopulla. Tuolloin auton nokka näytti suuntaa Kajaanista Aurajoen rannalle Turkuun. Elli on siis runsaan kuukauden vanha turkulainen.
– Minulle avautui kiinnostava työpaikka siirtolaisuusinstituutissa. Täällä tutkitaan maahan- ja maastamuuttoa sekä maan sisäistä muuttoa. Ne ovat minulle entuudestaan tuttuja aiheita, kertoi Elli pari päivää sitten.
Siirtolaisuusinstituutti on valtakunnallinen laitos, jota rahoittaa monet tahot. Huomattavimmat taloudelliset tukijat ovat opetusministeriö ja Turun kaupunki. Myös muut ministeriöt ja Suomen kaikki yliopistot tukevat instituuttia taloudellisesti.
– Minut valittiin 17 tohtorin joukosta lopulta yksimielisesti tutkimuspäällikön tehtävään. Tehtäviini kuuluu seurata, millaisia tutkimuksia tehdään kansainvälisesti ja kansallisesti ja mitä kentällä liikkuu. Lisäksi haen talolle projekteja, etsin rahoitusta ja osallistun opinnäytetöiden ohjaamiseen, totesi Elli työnsä ohessa.
Instituutin palveluksessa on tällä hetkellä noin 20 työntekijää, joista kolme työskentelee sivutoimipisteessä Peräseinäjoella. Ellin toimenkuvaan kuuluu varajohtajan tehtävät, monia kansainvälisiäkin asiantuntijuustehtäviä sekä ohjausryhmien jäsenyyksiä.
– Helmikuu oli melko säpinäkuukausi. Olen kuitenkin sopeutunut. Jo tänne tullessa oli tiedossa työsuhdeasunto, josta on lyhyt matka työpaikalle. Luntakin on maassa, mikä tuntuu pohjoisen ihmisestä mukavalta, pohdiskeli tuore tutkimuspäällikkö.

Instituutin tiloissa sijaitsee Suomen laajin muuttoliikettä käsittelevä kirjasto. Näyttelytiloissa on tällä hetkellä meneillään Titanic-aiheinen näyttely. Instituutti julkaisee myös Siirtolaisuus–Migration-lehteä. Joka viides vuosi järjestetään muuttoliikesymbosiumi. Muutenkin siirtolaisuusinstituutin toiminta on virkeää, ja yhteydenottoja on paljon.
– Tervetuloa moikkaamaan ja tutustumaan instituutin tiloihin. Nämä sijaitsevat Turun yliopiston alueella. Teemme yhteistyötä myös Kajaanin kehittämiskeskuksen aluekehityksen kanssa, joten en ole unohtanut kajaanilaisia, sanoi Elli vielä lopuksi.

Toivotamme Ellille tsemppiä uudessa ympäristössä ja osittain uusien tehtävien parissa. (HH)


 Osallistuva maisemasuunnittelu kylien kehittämisessä
KANSAINVÄLINEN MAISEMA-WORKSHOP
19.3.99 klo 9.00-16.00, Vuokatti-opisto

Ohjelma:

Maisemasuunnittelun keinot • Maiseman kuvioiden ja prosessien kartoitus, maisema-ekologia • Estetiikan integroiminen suunnitteluun • Strategiat ja toteutus maisema-, omistaja- ja kuviotasolla • Kouluttajana Simon Bell, Forestry Commissionin maisema-arkkitehti, Skotlanti (kurssikieli englanti)

Hinta:

350 mk (sis. ruokailut, kurssimateriaali)

Kurssi-ilmoittautumiset 8.3.1999 mennessä Raija Komulainen, puhelin (08) 6198 7203, telekopio 6198 7223,

sähköposti: Raija.Komulainen@agronet.fi

Lisätietoja:

Minna Komulainen puhelin (08) 6198 7209 sekä http://www.kake.oulu.fi/proj/crossplan.htm

 


KKYOTulevia kursseja

IHMINEN – ELÄMÄSSÄ MUKANA, MUUTOKSESSA TUKENA -luentosarja jatkuu.

Pekka Himanen luennoi Tulevaisuuden työn filosofiasta maanantaina 15.3. kello 17.00–19.00 Kajaanin normaalikoulun juhlasalissa.

Aino Suhola luennoi aiheesta Kurkota iloon – Tule siksi, mikä olet tiistaina 30.3. kello 17.00–19.00 Kajaanin Normaalikoulun juhlasalissa. (MR)

 

Opetushallinnon tutkinto

Opetushallinnon tutkinnon tavoitteena on antaa tutkinnon suorittajalle valmius vastata koulujen ja oppilaitosten rehtorin tai johtajan tehtävistä sekä muista vaativista opetushallinnon tehtävistä. Tutkinnon suorittaminen täyttää opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/98) 2 §:n 1 momentin 4 kohdassa säädetyn rehtorin kelpoisuusvaatimuksen saman asetuksen 1§:ssä mainituissa koulumuodoissa.

Kainuun kesäyliopistossa järjestetään opetushallinnon tutkinnon kuulustelutilaisuuksia. Yhteyshenkilönä toimii koulutussuunnittelija Keijo Tervo puhelin 632 4686. (MR)


 LÖNNROT-INSTITUUTTI

KIRJAMESSUT ´99

Messupäivät ovat (pe-su) 8.–10.10.1999.

Turun Kirjamessut ´99 -messukokonaisuuden teemoja ovat:

  • Koulu ja opetusmateriaalit
  • Kalevala ja maailman kansalliseepokset
  • Irlanti, Italia ja Saksa
  • Cd-romit ja multimedia
  • Volter Kilven juhlavuosi

Kainuun Liitto on varannut kainuulaisille näytteilleasettajille 20 neliön näyttelytilan. Messut ovat myös myyntinäyttely. Mukaan on kutsuttu kaikkia tiedossa olevia Kainuun kulttuuria esitteleviä hankkeita, mutta mukaan mahtuu vielä, jos joku on jäänyt kutsumatta. Seuraava kokous on Kainuun Liitossa, IV kerros, 22.3.99 kello 13. Viime kerralla messuilla tarkkailijoiden joukossa mukana olleena voin kertoa, että yleisöä oli paikalla tuhansia, näytteilleasettajiakin oli 250 ja meno melkoinen kirjallisine nonstop-esityksineen.

Sinne sitten joukolla Aleksis Kiven päivän aikaan! Mainonnan ammattilainen suunnittelee Kainuun osaston ulkonäön, sisältöä kokoamme itse. (AHo)


RIHMA-aineksia 1999

RIHMA-projekti järjestää RIHMA-AINEKSIA 1999 -seminaarin Kajaanin kampuksella 9.4.1999. Seminaarissa esitellään Vienan Karjalan tutkimusta Pietarin ja Petroskoin museokokoelmien valossa ja pohditaan käsityön merkityksiä kulttuurin muutosprosessissa. Luennoitsijoina vierailevat tutkija Olga Fishman Venäjän etnografista museosta Pietarista ja tutkija Kaija Heikkinen Joensuun yliopistosta. Seminaarin puheenjohtajana toimivat FL Anneli Meriläinen Oulun yliopiston taideaineiden ja antropologian laitokselta ja FK Aleksi Konkka.

RIHMA-AINEKSIA 1999 -seminaari on tarkoitettu tutkijoille, opettajille, käsityöläisille, yrittäjille ja opiskelijoille sekä kaikille kainuulaisesta ja karjalaisesta kulttuurista kiinnostuneille henkilöille. Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. (HL)

Tiedustelut: Helena Lonkila puhelin (08) 615 5408


Kalinka wpe18.jpg (14938 bytes)
Kajaanin kesäyliopisto

Seminaarin tavoitteena on

  • tutustua lasten liikuntakasvatukseen osana varhaiskasvatusta
  • tutustua kokeilu- ja kehittämistyöhön lasten ja nuorten urheilukoulussa
  • tutustua liikuntakasvatuksesta vastaavien opettajien koulutukseen
  • luoda yhteyksiä eri toimijoiden välillä Suomessa, Venäjällä ja Iso-Britanniassa.

Hinta

  • 1700 mk
  • Hintaan sisältyy: seminaarin osallistumismaksu, matkat bussilla Kajaani–Joensuu–Värtsilä–Petroskoi ja takaisin, ryhmäviisumi, majoitus ja ruokailut. Ryhmäviisumia varten tarvitaan osallistujalta seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika ja -paikka, passinnumero ja kotipaikka. Valokuvia ei tarvita.

Osallistujamäärä

  • 30 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä

Tiedustelut ja ilmoittautuminen

  • Kalinka-projekti, Mervi Tolonen ( 4761, Jouko Käsmä ( 4755 ja Anneli Pönkkö ( 4737
  • Kainuun kesäyliopisto, toimistosihteeri Eija Säkkinen ( (08) 613 3058. Sitovat ilmoittautumiset torstaihin 1.4.1999 mennessä ( (08) 613 3058 tai telekopio 613 3050.

Niskavuoren Hetaa Kajaanin kaupunginteatteriin!

Löytyisikö innokkaita Kajaanin kampuslaisia, jotka lähtisivät suuren arvostelumenestyksen saanutta Hetaa katsomaan torstaina 8. huhtikuuta kello 19.00.

Teatterilippu maksaa 75 markkaa henkilöltä ja siihen sisältyy Hetan häitten kahvi- ja pullatarjoilu. Lippuja on varattu 20. ensimmäiselle. Ilmoittautumiset 26.3. mennessä sähköpostiosoitteeseen: lauri.sonny@oulu.fi ja otsakkeeksi Heta, jonka jälkeen oma nimi ja lippumäärä.

 

Uusinta uutta CANTABILEN levytyksestä.

Cantabile-kvartetin cd-levy nauhoitettiin 4.2. Kajaanissa. Levyllä laulavat lukolaiset Tiina Hiltunen, Karin Jansson, Erika Majava sekä Marika Niemistö säestäjänään vakalainen Marika Mustajärvi. Levy tehdään yhteistyössä Länsi-Lapin ammatti-instituutin kanssa. Laitos on erikoistunut kulttuuriin ja viestintään. Äänittäjinä Kajaanissa toimivat III vuosikurssin opiskelijat Antti Pohjola ja Kimmo Saarelainen.

Torstaina 25.2 lähdimme sitten Tornioon kuuntelemaan levyn miksausta ja suunnittelemaan kantta. Mukana olivat Tiina Hiltunen laulajista, Olavi Marttala studiosta sekä Anja Tuovinen. Levyn miksauksen ja masteroinnin teki Antti Pohjola ohjaajanaan Mika Niilonen, joka oli juuri palannut USA:n Orlandosta, missä hän oli opiskellut äänitystekniikkaa. 12-tuntisen työpäivän jälkeen saimme mukaan painatusvalmiin levyn. Levyn kannen suunnittelevat II vuosikurssin oppilaat Hanne Vaarala-Jaakola ja Elina Laukkala. Levyn julkistamiskonsertti pidettäneen huhtikuun alussa. Siitä lisäinfoa huhtikuun Kajaanin kampus -lehdessä. (AT)


 

Seuraava Kampus-lehti ilmestyy huhtikuussa 1999,
Aineisto seuraavaan lehteen 31.3.1999 mennessä.

Lauri Sonny, 

Sivut päivitetty 08.09.2003