LOKAKUU 2006


Kaksi kampusta toi Kajaaniin 2100 korkeakouluopinnoista kiinnostunutta

Kajaanin yliopistokeskuksen opettajankoulutusyksikkö ja tietojenkäsittelytieteiden laitoksen Kajaanin yksikkö järjestivät yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa ensimmäistä kertaa Kaksi kampusta -rekrytointitapahtuman. Osallistujia toisen asteen oppilaitoksista oli yhteensä 2100 opiskelijaa opettajineen ja opinto-ohjaajineen. Opiskelijat varustettiin kampuksiin tutustumiseen "Kaksi kampusta" -passilla, kassilla ja kartalla.

Yliopistokampus pursusi aika ajoin innostuneista hakijoista. Standeilla opettajankoulutus tuntui kiinnostavan monia tapahtumaan osallistujia. Alkuinfossa esitetty opiskelijoiden video Kajaanin opiskelijaelämästä kirvoitti ryhmissä hyrähtelyjä. Monelle Kajaani opiskelupaikkana on kiinnostava juuri turvallisuutensa takia. Monelle ensi kertaa Kajaanissa käyneelle hämmästyksen aiheena oli kaupungin koko: "Tämähän on iso kaupunki!", kuului monesta suusta.

   
Oheistapahtumana oli myös Sotkun munkkiauto, joka ensimmäisenäkin
päivänä lopulta löysi tiensä oikealle kampukselle. Tuhannet munkit
lähtivät matkalaisten kotimatkalle mukaan.


TOL:n henkilökunnan yhteistyötaidot olivat testissä virtuaalisessa maailmassa.
Kaksi kampusta -tapahtuman jälkeen henkilökunta ja opiskelijaoppaat
palkittiin rentouttavalla peli-illalla.

Yliopistokampuksen oheisohjelmasta suurimman suosion sai opettajankoulutusyksikön bändi, jota sankoin joukoin vierailijaryhmät kävivät Intellissä kuuntelemassa. Tietysti päärakennuksen infot ja esittelytila standeineen herätti mielenkiintoa. Järjestäjät olivat tyytyväisiä tapahtumaan ja myönteisen palautteen perusteella on tarkoitus jatkaa tapahtumaan myös tulevina vuosina. (Anja Hongisto ja Saija Nyström)

 

 

Unkarilaisia kampuksella

Pécsin yliopiston kirjastonhoitajien vierailu Kajaanin ylipistokeskuksen kirjastossa syyskuun alussa

Látogatás az Oulu Egyetem könyvtáraiban

A Compostela-csere program támogatásával a Pécsi Tudományegyetem Könyvtárának vezetőiként 1 hetet töltöttünk el Kajaaniban az egyetemi központi könyvtárának meghívására. Látogatásunk előzménye a 2 évvel ezelőtti kapcsolatfelvétel és Irene Karppanen könyvtáros pécsi tanulmányútja volt.

Vendéglátóink tartalmas szakmai programot állítottak össze számunkra. Mindenek előtt megismerkedtünk az egyetem különböző karainak, szervezeti egységeinek könyvtáraival, valamint volt arra is lehetőségünk, hogy látogatást tegyünk a Kajaani Városi Könyvtárban is. Különösen érdekes volt számunkra a miénkhez hasonló szervezeti működésű egyetemi könyvtári hálózat tanulmányozása, valamint a felsőoktatási és városi könyvtár együttműködésének megtapasztalása Kajaaniban.


Unkarilaiset kirjastonhoitajat Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes
ja Szellőné Fábián Mária tutustuivat Kajaanin kaupunginkirjastoon
kirjastotoimenjohtaja Erkki Romppaisen opastuksella.

Olyannyira példaértékűnek tartjuk a város és az egyetemi könyvtár közötti együttműködést, hogy e példát szeretnénk Pécsett is megvalósítani az egyetemi és a városi, illetve megyei könyvtár között. Ez most nálunk éppen időszerű, hiszen Pécs 2010-ben Európa kulturális fővárosa lesz, reményeink szerint addigra elkészül az új Információs Központ és Könyvtár, melyben megvalósulhat egy olyan könyvtári kooperáció, amelyet Kajaaniban láttunk.

Az eltöltött idő alatt meggyőződtünk arról, hogy a finn könyvtári rendszer nagyon jól szervezett, koncepciózus. Jelentős eredménynek ítéljük, hogy Finnországban azonos könyvtári integrált rendszert használnak a nagykönyvtárak, költséghatékonyan használják ki az országos tároló könyvtár adta lehetőségeket.

A különböző szakmai beszélgetéseken, amelyet az Oului Könyvtár főigazgatójával Päivi Kytömäkivel, Riitta-Liisa Karjainennel, valamint Irene Karpanennel és Outi Vaattovaarával folytattunk, számba vettük az együttműködési lehetőségeket is. Megállapodtunk, hogy elsősorban a hallgatók könyvtárhasználati ismeretekre való oktatásban, azaz a használóképzében, valamint a korszerű információhordozók használatát oktató tantárgyak kidolgozásában látunk kooperációs lehetőséget. Ugyanígy tartalmas kapcsolatot szeretnénk építeni a továbbiakban az esetleges közös könyvtáros képzésben is.

A szakmai programokon túl, volt lehetőségünk megismerkedni a környék látványosságaival, megtapasztaltuk a finn vendégszeretet is vendéglátóink részéről, valamint nagy élmény volt számunkra részt venni a tanévnyitó ünnepségen, illetve az ahhoz kapcsoló utcai felvonuláson és a tanévnyitó ünnepi istentiszteleten is.

Reméljük, hogy kapcsolatunk a továbbiakban is fennmarad, és még több könyvtáros ismerkedhet meg kölcsönösen a könyvtárainkban zajló szakmai munkával.

Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes                                                          Szellőné Fábián Mária
Főigazgató                                                                                         főigazgató helyettes
Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár

 

Vierailu Oulun yliopiston kirjastoyksiköissä

Pécsin yliopiston kirjaston johtajina olimme viikon ajan Compostela-virkamiesvaihdossa Kajaanin yliopistokeskuksen kirjastossa. Vierailu sai alkunsa Irene Karppasen kahden vuoden takaisesta tutustumisesta Pécsin yliopiston kirjastoon.

Ohjelmaamme kuului tutustumista yliopiston eri tiedekuntien kirjastoyksiköihin ja niiden palveluihin, mutta meillä oli mahdollisuus tutustua myös Kajaanin kaupunginkirjastoon. Mielestämme erityisen mielenkiintoista oli, kuinka palvelut toimivat kirjastoverkostossa sekä kokemukset tieteellisen kirjaston ja yleisen kirjaston yhteistyöstä Kajaanissa.

Tällaista yhteistyötä haluaisimme toteuttaa myös Pécsissä yliopiston kirjaston ja kaupunginkirjaston eli maakuntakirjaston välillä. Asia olisi meillä ajankohtainen senkin vuoksi, että Pécs on vuoden 2010 Euroopan kulttuuripääkaupunki ja toiveemme mukaan tuolloin valmistuu uusi informaatiokeskus ja kirjasto, jossa toteutettaisiin Kajaanissa näkemäämme kirjastoyhteistyötä.


Unkarilaiset vieraat osallistuivat myös lukuvuoden avajaisiin.
Keskustelua käytiin mm. Juha Vartiaisen kanssa
odoteltaessa juhlakulkueen järjestäytymistä)

Vierailumme aikana tulimme vakuuttuneeksi, että suomalainen kirjastoverkosto on hyvin järjestetty. Merkittäväksi saavutukseksi arvioimme, että Suomessa isompien kirjastojen käytössä on integroitu kirjastojärjestelmä ja valtakunnallisia mahdollisuuksia käytetään kustannustehokkaasti hyväksi.

Oulun yliopiston kirjaston ylikirjastonhoitaja Päivi Kytömäen, Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjaston johtajan Riitta-Liisa Karjalaisen sekä Kajaanin yliopistokeskuksen Irene Karppasen ja Outi Vaattovaaran kanssa käytiin keskusteluja yhteisistä kirjastoasioista sekä yhteistyömahdollisuuksista. Sovimme, että aluksi tehdään yhteistyötä opiskelijoiden kirjastonkäytön opetuksessa, kuten käyttäjäkoulutuksessa ja informaatiolukutaidon opetuksessa. Samoin haluaisimme rakentaa jatkossa monipuolista yhteistyötä myös kirjastoalan koulutuksessa.

Ammattiin liittyvän ohjelman lisäksi meillä oli mahdollisuus tutustua alueen nähtävyyksiin, kokea suomalaista vieraanvaraisuutta järjestäjien taholta sekä osallistua lukuvuoden avajaiskulkueeseen ja -juhlaan sekä jumalanpalvelukseen.

Toivomme, että voimme jatkaa yhteistyötä ja vaihtojen kautta yhä useammat voisivat  tutustua toistemme työhön.

Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes                                     Szellőné Fábián Mária
johtaja                                                                          apulaisjohtaja
Pécsin yliopiston kirjasto

(suomennos: Irene Karppanen)

 

 

Uusi palkkausjärjestelmä herätti tunteita Kajaanissa

Valtionhallinnon palkkausjärjestelmien uudistaminen on keskeinen hanke, jonka merkitys ulottuu varsinaista palkkapolitiikkaa laajemmalle, kuten toiminaan tuloksellisuuteen, toimintakulttuuriin, työnantajakuvaan ja henkilöstöstrategian toteuttamiseen. Uuden henkilökohtaisen suoriutumisen ja tehtävän vaativuuden arviointiin perustuvan palkkausjärjestelmän yleisinä tavoitteina on muun muassa parantaa tehtävien sekä niistä suoriutumisen ja palkkauksen vastaavuutta, tukea henkilöstön osaamisen kehittymistä, tavoitteiden asettamista ja niiden saavuttamisen arviointia, kannustaa hyvään suoritukseen sekä vaativampiin tehtäviin hakeutumista ja parantaa valtion kilpailukykyä. (http://www.hallinto.oulu.fi/upj/index.htm.)

Näinhän tämä asia tulisi sisäistää ja tämä kai oli uuden palkkausjärjestelmän alkuperäinen idea. Riitta Karjalaisen vierailu Kajaanissa 25.10. kuitenkin osoitti, että tätä tavoitetta ei ole saavutettu, mikäli itse työtä tekevien mielipiteisiin on uskominen. Palkat eivät kuuntelijoiden mielestä uuden järjestelmän myötäkään täytä kilpailukyvyn vaatimuksia, eikä ole kilpailukykyisiä yksityisen sektorin kanssa.

Karjalainen joutui myöntämään, että vaativuustasoja sekä henkilökohtaisen suoriutumisen tasoja on laskettu jopa yksiköittäin. Eli arviointiryhmä, joka ei ole kertaakaan nähnyt työntekijää, on voinut laskea työstä suoriutumisen tason alemmas, kuin se työntekijän ja esimiehen välisissä keskusteluissa on katsottu olevan.

Täysin ymmärrettävää on se, että yltiöpäisiin palkankorotuksiin ei ole millään yliopistolla varaa, mutta silloin myös uuden palkkausjärjestelmän perusteet pitäisivät olla erilaiset. Eli lopputuloshan on se, että työn vaativuuden mukaan tai työstä suoriutumisen mukaan ei tulla saamaan edelleenkään palkkaa, vaan sen mukaan, mitä budjetissa on varaa.

Arviointiryhmä oli tehnyt valtavan työn arvioidessaan yli 20 000 työntekijää. Kustannusvaikutukset tulivat loppumetreillä korkeammiksi, kuin ne neuvotteluissa 16.12.2005 oli sovittu. Takuupalkalle jäi koko väestä reilut 20 % ja naisten osuus kustannusvaikutuksista oli korkeampi. Lisää upj:stä voi lukea henkilöstöpalveluiden sivuilta. Kalvosarjasta voi tarkemmin nähdä, mille vaativuustasolle on opetushenkilöstö ja muu henkilökunta pääsääntöisesti sijoittunut. Sivustolta löytyy myös ohjeet oman uuden palkan laskemiseen siirtymäkauden aikana. (Johanna Anttonen)

 

 

Taiteen ja kulttuurin senioriakatemia liitetään osaksi yliopistokeskuksen aikuiskoulutusyksikköä

Toiminta-ajatus
Ajatus Taiteen ja kulttuurin senioriakatemiasta on ollut vireillä useita vuosia. Taiteen ja kulttuurin senioriakatemiasta on tehty esiselvitystyö vuonna 2004, jonka pohjalta on esitetty toiminnan kehittämistavoitteet tulevaisuudelle. Alusta lähtien on lähdetty siitä, että Taiteen ja kulttuurin seniori-akatemia kiinnittyy osaksi Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskuksen aikuiskoulutusyksikön toimintaa ja tuottaa senioreille tarkoitettuja taiteen ja kulttuurin koulutus-, tutkimus- ja tuotekehitys-palveluja sekä yhteiskunnallisia ja kansainvälisiä palveluja. Taide- ja kulttuuriyliopistotoiminnasta tulee laajasti tunnettu ja tunnustettu taiteen ja kulttuurin opintojärjestelmä, joka vastaa joustavasti seniori-ikäisten ihmisten taide- ja kulttuurialaan liittyviin koulutustarpeisiin. Taustalla on elinikäisen oppimisen periaate ja yliopistojen yhteiskunnallinen ja alueellinen palvelutehtävä.

Lähtökohdaksi on asetettu, että Ristijärven kunta, Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskus ja sen emoyliopisto Oulun yliopisto, yliopistokeskuksen muut yhteistyöyliopistot Lapin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Kuopion yliopisto ja Joensuun yliopisto sopivat Taiteen ja kulttuurin senioriakatemian toiminnan toteuttamisesta, tukemisesta ja koordinoinnista taiteen, kulttuurin, yliopistojen omilla toimialoilla alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Taiteen ja kulttuurin senioriakatemia sijoittuisi Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskuksen yhteyteen, joka hallinnoi, koordinoi ja kehittää akatemian toimintaa. Taiteen ja kulttuurin senioriakatemia voi olla mukana myös monissa kehittämishankkeissa.

Nykyinen toiminta
Senioriakatemian koulutustoiminta on keskittynyt lukuvuonna 2006–2007 lyhytkursseihin, jotka ovat yliopistollisia ja luonteeltaan avoimen yliopiston koulutusta ja täydennyskoulutusta. Kursseja järjestetään kuvataiteen, elokuvan, valokuvan, graafisen suunnittelun, taideterapian ja ympäristö-taiteen aloilta. Lisäksi on järjestetty studia generalia luentosarjoja ajankohtaisista teemoista.

Taiteen ja kulttuurin senioriakatemian uudelleen organisointi
Kajaanin yliopistokeskuksen johtokunta on päätti 26.10.2006, että Taiteen ja kulttuurin senioriakatemia siirtyy virallisesti 1.1.2007 osaksi Kajaanin yliopistokeskuksen aikuiskoulutusyksikköä. Perustelut siirtymiselle. Kajaanin yliopistokeskus kehittää ja tukee alueellista ja elinikäisen oppimisen palvelujaan ja senioriakatemian toiminnalla on alueellisesti laaja vaikutus ja tehtävä. Taiteen ja kulttuurin senioriakatemia tulee palvelemaan koko Kainuun alueen, mutta myös Itä-Suomen, Lapin läänin, Pohjois-Savon ja Oulun läänin seniori-ikäisten ja ikääntyvien koulutustarpeita. Lisäksi tämän siirtymisen kautta voidaan kehittää muiden Kajaanin yliopistokeskuksen konsortio-yliopistojen kanssa tiivistä koulutusyhteistyötä, jota on jo aloitettu Lapin yliopiston kanssa.

Siirtyminen Kajaanin yliopistokeskuksen aikuiskoulutusyksikön tiloihin takaa senioriakatemialle aikuiskoulutuksen toteuttamisen ja organisoinnin asiantuntijuuden ja osaamisen tuen, jota yhteis-työssä voidaan käyttää koulutusten kehittämisessä. Lisäksi senioriakatemia mahdollistaa yhteistyön Kajaanin yliopistokeskuksen ja Ristijärvellä toimivan yhteisö- ja studiokoulun mediaosaamisen ja asiantuntijuuden käytössä.

Senioriakatemian toiminnasta ja opetuksen suunnittelusta vastaava koulutussuunnittelusta vastaava koulutussuunnittelija Hanna-Maija Liitos siirtyy 1.11.2006 työskentelemään yliopistokeskuksen aikuiskoulutustiloissa.

Yhteystiedot:
Koulutussuunnittelija Hanna-Maija Liitos Taiteen ja kulttuurin senioriakatemia Kajaanin yliopistokeskus / Aikuiskoulutusyksikkö Intteri Seminaarinkatu 2 87100 Kajaani Puh. 044 7159 356 sposti: hanna-maija.liitos(at)seniorpolis.com (Lasse Lyytikäinen)

 

 

AKAVA:n korkeakoulukierros näkyi myös meillä Kajaanissa

AKAVA on pitkälle koulutettujen palkansaajien ammatillinen keskusjärjestö, johon mm. OAJ kuuluu. Se on järjestänyt jo useana vuonna peräkkäin korkeakoulukierroksen, jonka aikana se kiertää korkeakoulupaikkakunnilla ympäri Suomen. Tänä vuonna korkeakoulukierros on ollut käynnissä jo viime kuusta lähtien ja torstaina se vihdoin saapui myös tänne Kajaaniin. Tällä kertaa kierroksen teemana oli muutoksen hallinta, otsikolla Opiskelijallakin on oikeus toimeentuloon ja työtekoon.

Kierroksen tavoitteena oli herättää opiskelijoita tutustumaan työelämän pelisääntöihin jo opiskeluaikana, sillä opiskelijat tarvitsevat nykyään tietoa mm. työsopimuksista, sairauspäivärahoista ja ylipäätänsä siitä, millaista palkkaa työstä kuuluisi saada, jo uransa alkumetreillä. Tämän vuoksi SOOL, Suomen Opettajiksi Opiskelevien Liitto, sekä AKAVA-yhteisössä opiskelijoita edustava AKAVA:n opiskelijavaltuuskunta AOVA pitivät ständejä päärakennuksen aulassa.

Kierroksen aikana puhuttiin mm. siitä, miten työn ja opiskelun saisi yhdistettyä keskenään ja kuinka pystytään siirtymään hallitusti työelämään opiskeluvuosien jälkeen. Kierrosta tuki myös samana päivänä järjestetty tulevaisuuden opettajien koulutustilaisuus, jossa tänä syksynä tai ensi keväänä valmistuville opiskelijoille oli tarjolla tietoa mm. työnhausta sekä palkkausjärjestelmästä. (Riikka Heiska)

 

 

Silloin, kun sinisistä saloista kukkivat vihreät koivut

Talvi väistyi taakkoineen. Virittäydyin juhlamielelle olin matkalla Ouluun tohtoripromootion viikonloppuun. Katselin kevättä 2006. Sinisistä saloista vaarajonojen takaa kukkivat vihreät koivut. Tunsin, että hiljainen tuulenväre sai ne nyökyttelemään. Nekin toivottivat hyvää matkaa vuosikymmenten opiskelutyöllä ansaittuihin promootiojuhlamenoihin.


Korkeimman akateemisen oppiarvon symbolit odottavat…

Toukokuu alkoi olla kauneimmillaan, tuomet kukkivat. Jännitystä piisasi kuitenkin omiksi tarpeiksi. Kuinkahan promootiomenot miekanhiojaisissa, promootiojuhlassa, kulkueessa ja päivällisillä kaiken kaikkiaan sujuisivat? Todennäköisesti tulisin lopun elämänäni ajan muistamaan ihanan mutta ohikiitävän viikonlopun. Miekanhiojaisissa kuulimme puheita innoitukselle, miekalle ja mille kaikille niitä olikaan. Minulle 19. toukokuuta oli historiallinen, tuona päivänä tuli kuluneeksi 101 vuotta isäni syntymästä.


Kohti miekanhiojaisia 19. toukokuuta.

Varsinaisen promootiojuhlan alettua hätkähdin! Kuinka mones harjoitus tämä nyt olikaan? Istuimme 20. toukokuuta Saalastinsalissa. Joukkoomme kuului n. 800 juhlamustiinsa pukeutunutta arvokkaimpaan akateemiseen juhlaan osallistujaa. Se jakaantui kunniatohtoreiksi promovoitaviin ja tohtoreiksi vihittäviin promovendeihin. Myös osa yliopistomme virkamiehistä ja -naisista kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Jokaisella promovendilla sai kutsuvierasten joukossa olla kaksi sukulaista tai ystävää. Juhla oli pohjalaisista serkuistani kiinnostava.


Etualalla kasvatustieteiden promovendeja, promoottori ja yliopistonrehtori.

Kasvatustieteiden tiedekunnan kunniatohtorit ja promovendit vihittiin ensimmäisenä. Istuin etupenkissä ja olin 12. promovendi. Muistan, että se oli n. klo 12.25, kun promoottori painoi tohtorin hatun päähäni. Samalla sain muut oppiarvoni tunnukset. Mittojeni mukainen silinterihattu päässäni, miekka ja diblomi kädessäni palasin paikalleni. Tiedekunnat ja promovendit vaihtuivat toisensa jälkeen. Olimme toki saaneet tohtorin todistuksen aikaisemmin, mutta akateemisen tradition mukaisesti liityimme mukaan juhlavaan leikkiin.


Istuin etupenkissä ja olin 12. promovoitava.


Promootio-organisaatiolla oli juhlamenojen ohjaaja. Hän
seisoi koko kolmituntisen promootiojuhlan ajan.

Promootiojuhlasta jäi se vaikutelma, että sen aikataulu toimi hyvin. Arvokas ohjelma sisälsi puheita ja kaunista juhlamusiikkia. Pian promootiomenojen jälkeen siirryimme busseihin matkataksemme kohti Mannerheimin puistoa. Järjestäydyimme kulkueeksi, ja valppaat kuvaajat ikuistivat kulkumme. Joukko oululaisia halusi jakaa onnemme. Promootiokulkueen katseleminen oli houkutellut väkeä Rotuaarille seuraamaan askellustamme. Miekat riippuivat arvokkaasti vöissämme. Silinterihattuisina olimme juhlamustissamme vaikuttava kulkue. Kaunis kevätsää suosi matkaamme. Siirryimme promootiojumalanpalvelukseen. Arvokkaasti astellen täytimme Oulun Tuomiokirkon ääriään myöten ja hiljennyimme hetkeksi.


Poistuimme promootiojumanlanpalveluksesta


Oli onnen hetki, kevät ja toukokuu 2006! 

Juhlapäivälliset lukuisine puheineen päättivät tapahtumarikkaan promootiopäivän. Lempeät kevättuulet kuiskuttivat matkaani. Toistamiseen vaarojen takaa, sinisistä saloista paluumatkalla Oulusta Kajaaniin kukkivat vihreät koivut. Muistan monet puhelimitse äitini kysymät kiintoisat yksityiskohdat juhlani kulusta. Menikö kaikki hyvin? Promootiosta, mielenkiintoa herättäneistä kysymyksistä ja kysyjästä ovat muistot jäljellä. Sinisten salojen vihreät koivut imivät itseensä kevään ja alkavan kesän voiman. Ne muuttuivat elämänpolun kultalehdiksi. Kohta ne putoavat maahan ja siirtyvät menneen kesän lehtien ketjuun. (Eeva-Maija Lappalainen)


Sinisistä saloista vaarojen takaa ja vaarojen laelta kukkivat vihreät koivut.
Siirsin niistä saamani mielikuvan valovärjäyksellä kankaalle jakamaan onneni ja iloni.
(Eeva-Maija Lappalainen)

 

 

Oulun yliopiston Tutkimus- ja innovaatiopalvelut vieraili Sotkamossa ja Kajaanissa

Sotkamossa tapahtuma järjestettiin Biotekniikan laboratorion neuvottelutiloissa ja Kajaanin yliopistokampuksella paikkana oli päärakennuksen huone 323. Tilaisuuksissa käytiin läpi korkeakoulukeksintölakia, 7. puiteohjelmaa, tutkimussopimukset sekä muita ajankohtaisia asioita. Tutkimuspalveluista mukana olivat johtaja Leila Risteli, lakimies Sanna Sipilä, innovaatioesimies Pekka Räsänen, tutkimusasiamies Päivi Tomperi, suunnittelija Elina Rossi sekä hankekoordinaattori Lissu Kontio. (Paivi Tomperi)

 

 

Interaktiivinen näyttely päärakennuksen 3. kerroksessa

Opettajankoulutusyksikön ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat sekä matematiikan aineenopettajakokeilukoulutuksen opiskelijat osallistuivat akateemisen viestinnän opinnoissaan Kaupunginlammen nonverbaaliseen työpajaan. Opiskelijoiden tuotoksia on näyttelyssä nähtävänä päärakennuksen 3. kerroksen käytävällä. Näyttely on interaktiivinen - katselija voi kirjoittaa halutessaan palautetta tuotoksen tekijälle. Näyttely päättyy 8.12.2006. 

 

 


Aineisto (kirjoitukset ja kuvat) marraskuun 2006 numeroon 22.10.
mennessä mieluiten sähköisesti tänne.


Sivut päivitetty 01.11.2006