HELMIKUU 2010


Yliopistojen hakuaika alkaa 1.3.2010

Kajaanin opettajankoulutusyksikköön otetaan vuonna 2010 uusia opiskelijoita 60 ylioppilasta tai vastaavan korkeakoulukelpoisuuden omaavaa 5-vuotiseen luokanopettajakoulutukseen. Kajaanin opettajankoulutusyksikössä voi suorittaa kasvatustieteen kandidaatin 180 op (alempi korkeakoulututkinto) ja kasvatustieteen maisterin tutkinnon 120 op (ylempi korkeakoulututkinto) luokanopettajakoulutuksessa. Kajaanin opettajankoulutusyksikössä koulutuksen ja tutkimuksen kohteina ovat mm. erityispedagogiikka, kehittävä opetus ja oppiminen, liikunta- ja terveyskasvatus sekä yrittäjyyskasvatus. Opintoja voi jatkaa tohtorin tutkintoon asti. Yliopistoissa on käytössä sähköinen yhteishaku. Yhteishakuun kuuluviin koulutuksiin haetaan täyttämällä hakemus verkko-osoitteessa www.yliopistohaku.fi tai www.universitetsansokan.fi.

Hakuaika päättyy 16.04.2010 kello 16.15, jolloin sähköisen hakulomakkeen tulee olla tallennettuna tai paperisen hakulomakkeen oltava perillä Opetushallituksessa. Opettajankoulutus kuuluu VAKAVA-verkostoon: valinnan ensimmäisen vaiheen koe on 11.5.2010 kello 13–15. Aineisto, josta VAKAVA-kokeen kysymykset laaditaan, on nähtävillä tiedekuntien verkkosivuilla 26.3.2010 lähtien osoitteessa: http://wwwedu.oulu.fi/VAKAVA. (Kajaanin opettajankoulutusyksikön valintatoimikunta)

Kaupunki on kuin elämä itse – aina keskeneräinen. Kaupungin todellinen vauraus on aina ollut sen ihmisissä. Sillä paikan henki on tärkeä. Ihmiset luovat paikkoja ja paikat luovat ihmisiä. Pienen suomalaisen kaupungin elinvoimaisuuden ehto on elävä "hengen valta", luova ihmisilmapiiri. Pienen suomalaisen kaupungin voima ja mahdollisuus menestymiseen ovat sivistyksessä ja uskottavassa osaamisessa. Me voimme tehdä monia muita järkevämmin mahdottomalta näyttävän mah-dolliseksi. Arkipäivän luovuutta on se, että ihminen tekee sitä, mitä osaa ja uskoo tekemäänsä. Ota luova ote elämään. (Anja Hongisto)

 

 

Opettajankoulutus keskitetään Kajaaniin tai Ouluun

Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen painotti torstaisessa 25.2. Kainuun radion haastattelussa yliopiston hallituksen päättäneen, että juustohöylää ei käytetä, vaan opettajankoulutus keskitetään Kajaaniin tai Ouluun.

Opettajankoulutuksen keskitettäessä Kajaaniin olisi luvassa todellinen piristysruiske kajaanilaiseen opiskelijaelämään: luokanopettajakoulutukseen tulisi yhteensä 140 aloituspaikkaa, varhaiskasvatukseen 60 sekä mahdollisesti ensi vuonna uudelleen aloitettavaan musiikinaineenopettajakoulutukseen 20 aloituspaikkaa. Opettajankoulutukseen Kajaanissa tulisi yhteensä 220 aloituspaikkaa. Tämä tietäisi viiden vuoden opinnoissa, että yliopistokeskuksen perustutkintoa opiskelevien määrä kasvaisi reilusti yli tuhannen opiskelijan ja Kajaanin korkeakoulujen yhteinen perustutkinto-opiskelijoiden määrää nousisi yli 3000 opiskelijan, jota Opetusministeriö on pitänyt pienimpänä mahdollisena opiskelijakertymänä korkeakoulupaikkakunnalle. Ouluun jäisi yhä kasvatustieteiden koulutus 35 aloituspaikkoineen sekä tietysti luonnontieteellisen ja humanistisen tiedekuntien kanssa järjestettävä aineenopettajien koulutus.

Tällä ratkaisulla Oulun yliopiston hallitus sitoutuisi ansiokkaasti koko Pohjois-Suomen kattavaan kehittämiseen ja se antaisi uuden mahdollisuuden myös Pohjois-Suomen erityisopettajien ja liikunnanopettajien koulutukselle Jyväskylän yliopiston kanssa sekä ruotsin kielen kielikylpyopettajien koulutukselle Vaasan yliopiston kanssa. Oulun yliopistolla on tässä vaihtoehdossa vain voitettavaa.

 


Dekaani Riitta-Liisa Korkeamäki vakuutti ettei tiedekunta halua lakkauttaa Kajaania.


Dekaanin mukana perjantaina 26.2. opettajankoulutusyksikköön tutustuivat
hallintopäällikkö Mikko Isohanni, koulutusdekaani Marko Kielinen, tutkimusdekaani
Leena Syrjälä sekä opintoasiainpäällikkö Helena Seppälä.


Runsaslukuinen kuulijakunta esitti kiperiä kysymyksiä tiedekunnan
ja opettajankoulutuksen tulevaisuudesta.


Tiedekunnan hallinto tutustumassa professori Timo Järvilehdon opastamana
paikalliseen tutkimukseen.

Lajusen mukaan opettajankoulutuksen aloituspaikkoja kuitenkin tulee vähentää Pohjois-Suomesta vastaamaan alueen todellista tarvetta. Toisaalta tässä keskittämisen ja aluesijoituksen Suomessa voisi ajatella, että yliopistokoulutusta voidaan hakeutua opiskelemaan myös Pohjois-Suomen ulkopuolelta; tällä on Kajaanin opettajankoulutusyksikössä pitkät perinteet, sillä hakeneista puolet tulee Pohjois-Suomen ulkopuolelta. Myös valmistuneiden sijoittuminen koko maahan on hyvä, sillä Uudellemaalle Kajaanista valmistuneista menee neljäsosa. (Juha Vartiainen)

Aiheesta enemmän Yleisradion ohjelmissa:
http://yle.fi/alueet/kainuu/2010/02/oky-paatoksessa_on_vain_kaksi_vaihtoehtoa_1482538.html
A-studio ma linkki:
http://areena.yle.fi/video/775140

 

 

Kommunikointia hajautetussa ympäristössä

Keskiviikkona 27. tammikuuta Tietojenkäsittelytieteiden laitoksen Kajaanin yksikön auditorioon kokoontui joukko yritysten ja kunnallisen sektorin organisaatioiden edustajia kuulemaan ja keskustelemaan hajautetussa ympäristössä kommunikoinnista ja toisaalta siitä, voiko innovatiivisuuteen oppia. Teema koskettaa hyvinkin monia ja ajatusten konkretisointi oman organisaation toiminnassa voi tuoda merkittäviä etuja toimintaan. TOL Kajaanin CreaLearn-hankkeen organisoimassa seminaarissa saatiin konkreettista tuntumaa hajautettuun työskentelyyn, sillä puhujat olivat hajautetusti Kajaanissa, Oulussa ja Brysselissä. Mielenkiintoiset puheenvuorot tuotiin Linnassa istuvan yleisön saataville etäyhteysteknologian avulla.

Professori Sanna Järvelä liittyi seminaariin Oulusta. Järvelän puheenvuoro teemasta ”voiko innovatiivisuuteen oppia?” herätti kysymyksiä mm. ihanteellisesta tiimin koosta ja toisaalta monikulttuuristen tiimien toiminnastakin. Järvelän esityksessä tuli myös ilmi, ettei emotionaalista tukea saisi unohtaa, kun halutaan rakentaa luovaa tiimityötä.

Brysselin osuudesta huolehti Innotiimin konsulttina toimiva Katri Auvinen. Auvinen esitteli ratkaisuja siihen, miten kokouksia voidaan siirtää verkon yli tapahtuvaksi sekä etäteknologian mahdollistamia hyötyjä ja toisaalta sen mukanaan tuomia haasteita. Luonnollisesti verkon yli tapahtuva osallistuminen säästää matkakuluja ja toisaalta myös toista kriittistä resurssia, aikaa. Se, missä määrin henkilökohtaisen face-to-face kontaktin puuttuminen häiritsee, on tutkimusten ja kokemusten mukaan yllättävän vähäistä. Päinvastoin, ”kasvottomuus” saattaa joissakin tapauksissa rohkaista ihmisiä ilmaisemaan itseään aktiivisemmin ja monipuolisemmin. Tekniikan varassa kuitenkin ollaan ja kuten useimmat meistä tietävät, 100 % varmuuteen yhteyksien toimivuudessa ei voida luottaa.

Seminaarin kolmantena teemana oli CreaLearn-tutkimushankkeen tämän hetkisen tilanteen esittelyä. Projektin tutkija Heli Karjalainen on haastatellut useiden kainuulaisten yritysten edustajia ja selvittänyt heidän toimintaansa kommunikaation näkökulmasta hajautetussa ympäristössä. Tutkija Kari Liukkunen on puolestaan haastatellut yritysten edustajia Oulussa. Tässä vaiheessa aineistosta on noussut selkeästi esiin eri toimintaympäristöjen ja kulttuurien haasteet ja se, että onnistuneen kommunikaation perustana hajautetussa ympäristössä on luottamus. CreaLearn-hanke jatkuu edelleen vuoden loppuun saakka. (Jonna Kalermo)

 

 

Tiedotustilaisuus Kajaanin tietotekniikan opiskelijoille

Yliopiston rehtori Lauri Lajunen saapui 25.2. Kajaanin Tietojenkäsittelytieteiden yksikköön kertomaan yksikön tulevaisuuden suunnitelmista. Yliopiston hallitus päätti kokouksessaan 15.12.2009, että TOL Kajaanin yksikköön ei oteta vuonna 2010 uusia opiskelijoita. Opiskelijamäärät ovat olleet pieniä Kajaanissa sekä aloittaneiden että valmistuneiden osalta. Tämän myötä tietojenkäsittelytieteiden koulutus nykymuodossaan lopetetaan Kajaanissa siirtymäajan jälkeen. TOL Kajaanin yksikköä kehitetään jatkossa tutkimusyksiköksi. Opiskelijoiden kannalta oleellinen kysymys on, miten nykyisistä Kajaaniin opinto-oikeuden saaneista opiskelijoista huolehditaan. Tietojenkäsittelytieteiden laitos on yhdessä Luonnontieteellisen tiedekunnan kanssa valmistelemassa toimenpiteitä, joilla Kajaanin TOL:n opiskelijoiden opinto-oikeus siirretään Ouluun emolaitokselle syyslukukaudesta 2010. Samalla kerrottiin suunnitelmista, miten opetus järjestetään siirtymäkauden aikana Kajaanissa.

Rehtori Lauri Lajunen sekä luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Jouni Pursiainen ja TOL:n johdon edustajat kertoivat ja vastailivat kysymyksiin TOL:n Kajaanin yksikön opetuksen siirtymäjärjestelyihin liittyvistä toimenpiteistä. TOL Kajaanin aktiiviopiskelijoille järjestetään mahdollisuus suorittaa opintonsa loppuun. Kaikille Kajaanin opiskelijoille tarjotaan henkilökohtaista ohjausta – Oulussa toimivat opinto-ohjaajat osallistuvat Kajaanin opiskelijoiden opintojen ohjaukseen henkilökohtaisilla tapaamisilla ja etäohjauksella. TOL Kajaanin opiskelijat voivat halutessaan siirtyä opiskelemaan Ouluun. Muutoksen yhteydessä opinto-oikeuden rajaus poistuu – kaikki suuntautumisvaihtoehdot ovat jatkossa mahdollisia. (Lauri Sonny)

 

 

Graffiteja ja koolausta – uusia tuulia käsitöihin

Tänä talvena olemme käsityön sivuaineopinnoissa kokeilleet uusina lankatöiden työtapoina neulottujen graffitien tekoa ja amerikkalaisilla Kool Aid -mehuilla värjäämistä perinteisempien tekniikoiden rinnalla. Uudet tekniikat ovat helppoja toteuttaa myös peruskouluikäisten kanssa.

Neulegraffitit rantautuivat Suomeen muutama vuosi sitten Amerikasta ja ovat saavuttaneet suosiota erityisesti suurimmissa kaupungeissa blogeilevien neulojien keskuudessa. Neulegraffiti on pieni neulottu työ tai muulla tekniikalla toteutettu lankatyö, joka kiinnitetään yllättävään paikkaan ohikulkijoiden iloksi ja päivän piristykseksi. Neulegraffiti voi olla esimerkiksi pieni virkattu kukkanen, joka on kiinnitetty puiston penkkiin tai vaikkapa neulottu omenamato, joka kurkistaa puun oksalta. Neulegraffitista löytyy usein myös blogi-osoite, jossa graffitin tekijä kertoo luomuksistaan ja niiden sijainneista enemmän.

Neulegraffitit saapuivat helmikuun lopulla myös Kajaanin kampusaluetta piristämään. Joko olet niihin törmännyt? Kaikki kampuksen neulegraffitit löytyvät www-osoitteesta http://piilossakampuksella.blogspot.com. Jätäthän löydöksestäsi kommentin ja samalla voit kurkistaa, mistä löytäisit seuraavan graffitin.

Oulun kuuluisin neulegraffiti löytyy kaupungintalon edessä olevasta iiläisen kuvataiteilija Sanna Koiviston tekemästä Ajan kulku -pronssiteoksesta. Teoksessa kuvattu ihmisjoukko kertoo elämästä 400 vuotiaassa Oulussa. Päätymmäisenä istuu pieni orpo poika, joka saa talvisin suojakseen neulotun viitan.

Värjäsimme helmikuussa Kool Aid -mehuilla karkintuoksuisia villalankoja pirteän monivärisiksi. Värjättyjä lankoja näet maaliskuussa päärakennuksen käytävillä, jonne olemme asetelleet tämän lukuvuoden sivuaineessa tehtyjä käsitöitä nähtäville. Ehkäpä ohimennen hieman nuuhkaiset kirjavaa lankakerää, tuoksuisiko se vieläkin tikkarille.

Mehujauheilla värjäämisessä houkuttaa (ja koukuttaa) tuoksun ja pirteiden värien lisäksi myös helppous. Värjäyksessä sukkalangat dipataan mehussa tai mehua roiskitaan lankoihin, jonka jäl-keen lankavyyhtiä kuumennetaan mikroaaltouunissa täydellä teholla kaksi minuuttia. Värjäystapa soveltuu hyvin pieniin tiloihin ja ns. city-värjääjille.

Tekstiilityö 25 op on Avoimen yliopiston toiseksi suosituin opintokokonaisuus heti kasvatustieteen opintojen jälkeen. Opiskelijoiden ja jo opettajaksi valmistuneiden kiinnostus käsitöitä
kohtaan takaa uuden ryhmän täyttymisen ja opintojen aloittamisen vuosittain. Seuraava käsityön sivuaineryhmä aloittaa mahdollisesti jo kesäkuussa, jolloin käsityön opinnot käyvät myös kesäopinnoiksi. (Minna Vastimo)

 

Verkkoblogi KOKY:lle

KOKY:n puolustuskampanjalle on nyt avattu oma verkkoblogi. Se löytyy osoitteesta: http://kokyllekunniaa.blogspot.com/. Blogissa tullaan seuraamaan aiheen ympärillä käytävää mediakeskustelua sekä tiedottamaan käynnissä olevista ja tulevista tukitapahtumista. Blogin ylläpitäjät toivovat avointa värikästä keskustelua ja uusia tempausideoita tulevan varalle. Blogin seuraaminen ei vaadi minkäänlaisia erillisiä tunnuksia, joten nyt myös Facebookittomien on mahdollista seurata kampanjoinnin etenemistä. (Toivo Peppanen)

 

 

Oulun yliopiston lehtorit juhlivat ja valitsivat uuden hallituksen

Oulun yliopiston lehtorit ry vietti vuosikokoustaan 40-vuotisjuhlatunnelmissa yliopiston Juliania ravintolassa torstaina 18. helmikuuta. Yhdistyksen hallitukseen alkavaksi toimikaudeksi valittiin varsinaiseksi jäseniksi Juha Iisakka, Vesa-Matti Sarenius, Minna Sääskilahti, Juha Vartiainen, Santeri Palviainen ja Taina Välimaa sekä varajäseniksi Birgitta Tamminen ja Anneli Yliherva. Varsinaisiksi tilintarkastajiksi valittiin Tero Vedenjuoksu ja Tiina Saukkoriipi-Haapala sekä varatilintarkastajiksi Outi Tiainen ja Kimmo Spets.

Uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Vesa-Matti Sarenius, varapuheenjohtajaksi Santeri Palviainen, sihteeriksi Juha Vartiainen, rahastonhoitajaksi Juha Iisakka, jäsensihteeriksi valittiin hallituksen ulkopuolinen jäsen Seppo Pahnila. (Juha Vartiainen)

 

 

Marssi Kajaanin opettajankoulutusyksikön säilymiselle

Opela ry. kutsui koko Kajaanin yliopistokeskuksen opiskelijat ja henkilökunnan marssimaan Kajaanin opettajankoulutusyksikön säilymisen puolesta tiistaina 2.2.2010. Lähtö tapahtui päärakennuksen edestä kello 12.00. Sankka joukko kiersi äänekkäästi iskulauseineen liikenneympyrän kautta Pohjolankatua pitkin kaupungintalon edestä ja palasi Kauppakatua pitkin takaisin kampukselle. Matkan varrella kulkue pysähtyi raatihuoneentorille pitämään puheita oppilaitoksen tulevaisuuden puolesta. (Lauri Sonny)

 

 

Mielenilmaus rotuaarilla 15.2.

Oulun yliopiston henkilöstöjärjestöjen – jukolaiset Oulun yliopistossa (JUKO ry), Oulun yliopiston henkilökuntayhdistys OYHY ry (Pardia ry) ja Oulun yliopistolaiset JHL ry (JHL ry) – edustajat järjestivät Oulun yliopiston yt-neuvotteluihin kohdistuvan mielenilmaisun maanantaina 15. päivänä helmikuuta. Järjestöjen yhteinen mielenilmaus toteutettiin marssimalla ulos työpaikoilta maanantaina 15. helmikuuta kello 10.30. Henkilöstö kokoontui Rotuaarille kello 11.00, missä oli tarjolla asiaan liittyvää ohjelmaa ja hernekeittoa. Linnanmaalta ja lääketieteellisen tiedekunnan edestä oli järjestetty bussikuljetukset Rotuaarille. Tapahtuman kesto oli noin yksi tunti. Mielenilmauksella ei ollut tarkoitus häiritä yliopiston perustoimintaa. (Lauri Sonny)

 

 

Kampuksen kiinteistöjen palvelupyynnöt

Kampuksen kiinteistöt kuuluvat vuoden 2010 alusta alkaen Suomen yliopistokiinteistöt Oy:lle Senaattikiinteistöjen sijaan. Senaattilan palvelupyyntö ei enää toimi. Ilmoitukset ja palvelupyynnöt kiinteistöön liittyvissä asioissa voi jättää netissä Oulun yliopiston tilapalvelujen sivulla ja sieltä valitaan Kajaanin OKL (Kajaanin normaalikoulu). Mainitkaa palvelupyynnöissä rakennuksen nimi. Palvelupyynnöt välittyvät Kajaanissa kiinteistönhuollosta vastaavalle ISS:lle ja tiedoksi Oulun yliopiston kiinteistöstä vastaavalle kampusmanagerille Seppo Wiikille. (Vuokko Tolonen-Junttila)

 

Äpylille ensimmäinen vasikka

Minulla on ilo ilmoittaa että kummikyyttönne Äpyli synnytti eilen ensimmäisen vasikkansa ja pääsi näin aloittamaan aikuisen lehmän elämän. Poikiminen oli helppo ja lehmävasikka syntyi ilman apua. Vasikka painoi syntyessään vain 26 kg eli on oikein pieni ja siro. Opiskelija Tiina Haverinen nimesi vasikan Hertaksi.

Kaksi ensimmäistä lypsyä on Äpylillä nyt jo takana. Lypsyt sujuivat hyvin rauhallisesti, vaikka Äpylillä olikin pientä huolta vasikastaan. (Arto Mäkeläinen, karjamestari)

 

 

Opettajankoulutuksen 110-vuotistaivalta juhlitaan 10.–12.9.2010 Kajaanissa

Kajaanilaisen opettajankoulutuksen 110-vuotistaivalta juhlitaan yliopistokeskuksen avajaisten yhteydessä perjantaina 10. syyskuuta, jolloin on perinteinen lukuvuoden avajaiskirkko Kajaanin evankelisluterilaisessa kirkossa sekä sen jälkeen avajaistilaisuus Kaukametsän salissa. Illalle on varattu kampuksen päärakennus sekä lauantai ja sunnuntai vuosikurssien tapaamisille. Vuosikurssit voivat varata tiloja kurssitapaamisia varten Senja Vakkurilta puh. (08) 632 4751 tai s-posti: etunimi.sukunimi@oulu.fi

 

 

Kalevalaista luontoa

Teoksessa Kalevalaista luontoa. Tapion karjaa – luonto ja eläimet vanhan kansan sananparsissa yhdistyvät Kuusamolaisen FT. h.c., valokuvaaja Hannu Hautalan kauniit Kalevala-aiheiset luontokuvat Kajaanilaisen dosentti Reijo Heikkisen teksteihin. Teos käsittelee luonnon ja eläinten esiintymistä Kalevalassa sekä Suomen vanhan kansan sananparsissa.

Teos alkaa suomalaisen luonnon yleisemmällä tarkastelulla. Miltä näyttävät metsämme, suomme, revontulemme tai sateemme. Hannun Hautalan kuvat näyttävät arkaaisen puolen tämän päivän luonnossamme. Reijo Heikkinen jatkaa tätä kertomaa teksteissään, joissa selviää esimerkiksi suohon liittyneet vanhan kansan uskomukset, suon esiintyminen Kalevalan teksteissä sekä nykyinen käsityksemme suosta.

Valaisevien maisemien kautta siirrytään pohjoisen luontomme eläimiin. Eläimistä esille pääsevät muun muassa Kalevalan mahtava hauki, ilmojen valtias kotka, myyttinen Tapion koira – susi sekä salomaiden vauhtitassu jänis. Jäniksestä kertovasta luvusta esimerkiksi selviää, kuinka jäniksen liikkeistä on voitu ennustaa tulevaa säätä. Jäniksen katkaistessa syksyllä pajun oksan korkealta oli se merkki siitä, että tuleva talvi tulisi olemaan runsasluminen. Mitä korkeammalta katkaistu oksa, sitä enemmän satoi lunta. Toisaalta tulevaan kesän saapumista saattoi ennustaa palokärjen avulla. Palokärjen puun rummutuksesta uskottiin kuluvan kymmenen viikkoa kesän alkuun.

Kalevalaista luontoa -teoksen valokuvat ja tekstit kuljettavat lukijan jouhevasti läpi luontomme ja sen asukkaiden kautta elämän yleiseen kiertokulkuun. Hannu Hautalan kuvat kuljettavat tunnelmallisesti aiheesta toiseen ja kertovat kohteistaan monipuolisen tarinan. Reijo Heikkisen tekstit syventävät kuvien sanomaa ja antavat lukijalleen uutta tietoa kalevalaisten maisemien ja eläinten suhteesta suomalaisten elämään kautta aikojen. (Maria Helo)

Kalevalaista luontoa.
Tapion karjaa – luonto ja eläimet vanhan kansan sananparsissa.
Kuvat: Hannu Hautala
Tekstit: Reijo Heikkinen
Graafinen suunnittelu: Raimo Ahonen
Kustantaja: Articmedia/ Lassi Rautiainen

 

 

Kalevalaisia lumiveistoksia

KOKYn komealla kankahalla
kirjaston kyljen kainalossa,
löytyy lumesta loihditut
valkohuntuiset teokset.

Alla Kalevalan päivän
kulttuurimme kunniaksi:
kuvattu on olioita
eepoksesta elukoita.

Tervetuloa tutustumahan
veistoksia vilkuilemahan!

Indigo

 

Työhyvinvointia Rehjassa

Vietämme yliopistokeskuksen yhteisen virkistyspäivän 24.3.2010 ja menemme tuolloin Rehjaan. Lähtö Kampukselta kello 8.30 omilla autoilla Petäisenniskaan Itellan takana olevalle parkkipaikalle, josta voi joko hiihtää tai kävellä saareen (matkan pituus noin 3,5 km). Ohjelmassa muun muassa hiihtämistä, iglun rakennusta, ahkion vetoa, joukkueteltan pystytystä, pilkkimistä, ruokailua, saunomista, makkaranpaistoa ja muuten vaan mukavaa yhdessä oloa. Ilmoittautumiset 12.3.2010 mennessä Seija Pyykköselle (puh. 08 632 4802, 040 568 3807 seija.pyykkonen(at)oulu.fi)
Ohjelma

 

Routaista tanssia maaliskuun alun yhteisilloissa

Vastikään valtakunnallisella Tanssin maineteko-palkinnolla tunnustettu Routa-ryhmä tuo maaliskuun alussa Generaattorin näyttämölle kahden tanssiteoksen yhteisillan. "Ohi" on kertomus yksinäisyydestä, kaipuusta toisen luo ja kaiken vaikeudenkin keskellä siitä, kuinka minkään ei tarvitse olla mahdotonta. Kajaanissa kantaesityksensä saavan tanssiteoksen koreografiasta vastaa Saku Koistinen.

"A Friend of a Pianist" -teoksessaan koreografi Elina Pirinen pohtii ihmisen rohkeutta, vilpittömyyttä, vapautumista ja totunnaisen murtamista soolon kautta. Teos on mielikuvituksellinen ja romanttinen seikkailu rakastetuksi ja hyväksytyksi tulemisesta. Se kannustaa kaikkia etsimään omaa luovaa potentiaaliaan. Miltä tuntuu kun viimein antaa palaa? "Kaksi tanssillista maailmaa" -yhteisillan esitykset ovat Generaattorilla kepe 3.5.3. klo 19. Esitysten lipputuloista 50% lahjoitetaan Kajaanin opettajankoulutusyksikön opiskelijoille taisteluun KOKY:n tulevaisuuden puolesta. Lippuja (12/8e) esityksiin voi varata nrosta 0440556977 / 08626061 tai routa(at)routacompany.fi.

 

 

Grafiikan näyttely

Kuvataiteen sivuaineen opiskelijoiden grafiikan näyttely on esillä päärakennuksen toisen kerroksen aulassa 25.2.–24.3. Vietimme hetken arjen yläpuolella avajaisten merkeissä. Nautimme musiikista, mehusta ja makeasta. Tervetuloa mukaan näyttelyyn. (Terveisin kuvataiteen sivuaineopiskelijat -INDIGO)


 

Soittajien konsertti Opettajankoulutusyksikössä

Opettajankoulutus Kajaanissa täyttää tänä vuonna 110 vuotta ja sen kunniaksi järjestetään yksikössä Soittajien konsertti torstaina 4.3. klo 19.00 Martti Helan salissa. Konsertissa esiintyvät seuraavat opiskelijat: viulistit Soile Ervasti, Teemu Pelkonen, Maija Nousiainen sekä Minerva Kallio-Nisula, alttoviulisti Minnamari Laine, sellisti Mervi Anttila, klarinetisti Salla-Maija Sivonen, alttosaksofonisti Annika Peltoniemi, huilistit Maija Aaltonen ja Anni Näätänen, kitaristi Miia Partanen sekä pianistit Emma Heittokangas, Elina Ryhänen ja Salla Saukkonen. Monipuolisesta ohjelmasta mainittakoon erityisesti jousiseksteton soittamat Pachelbelin Kaanon ja kaksi osaa Mozartin Pienestä yösoitosta. Soolokappaleina kuullaan esimerkiksi Ravelin Pavane, Saint-Saensin Joutsen, Seitzin Viulukonserton 1. osa, Piazzollan Duo1 sekä Garnerin Misty. Konserttiin on vapaa pääsy ja se kestää noin tunnin. (Anja Tuovinen)

 

 


Jokohan pakkaset on selätetty? Kouluissa päästiin vihdoin harrastamaan ulkoliikuntaa!



Aineisto (kirjoitukset ja kuvat) maaliskuun 2010 numeroon 22.3.
mennessä mieluiten sähköisesti osoitteeseen
 kampuslehti(at)oulu.fi.


Sivut päivitetty 26.2.2010