Taas tuhansia opiskelijoita tutustumaan Kajaanin korkeakoulutarjontaan

Kajaanissa järjestetään Kaksi kampusta -korkeakoulumessut 9.–10.10. Tapahtumapäivinä esitellään alueen korkea-asteen koulutusta ja Kajaania opiskelupaikkakuntana. Viime vuoden palautteen pohjalta tapahtumaa on tiivistetty niin, että messujen pääpaikkana toimii Kajaanin ammattikorkeakoulu. Sieltä on opastettuja bussivierailuja opettajankoulutusyksikön tiloihin. Tietojenkäsittelytieteiden laitoksen tiloissa on opettajille järjestetty professori Ari Heiskasen lounasvastaanotto.

Ennakkoilmoittautuneita tapahtumaan on kaksi ja puoli tuhatta eli hieman enemmän kuin viime vuonna. Kaksi kampusta näyttääkin vakiintuvan suurimmaksi kainuulaiseksi koulutus- ja rekrytointitapahtumaksi, joka todella näkyy ja tuntuu kaupungissa kahden päivän aikana. Opiskelijat saapuvat busseilla Kainuusta, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalta, Pohjois-Savosta, Koillismaalta ja Pohjois-Karjalasta.

Tapahtuma tutustuttaa nuoret Kajaanin opiskelutarjontaan. Esillä ovat myös opiskelijapalvelut kuten asuminen ja terveydenhuolto. Mukana opiskeluesittelyissä ovat myös opiskelijajärjestöt Blanko, Opela ja KAMO. Tapahtumalla luodaan positiivista mielikuvaa Kajaanista opiskelupaikkakuntana, ja kaikkien vaihtoehtojen esitteleminen yhdessä yhteisesti auttaa oppilaita huomaamaan Kajaanin mahdollisuudet.

Tapahtuma sisältää toimintapainotteista ohjelmaa, jonka avulla nuoret voivat tutustua heitä kiinnostaviin koulutusaloihin. Tapahtuman alussa saapuville opiskelijoille järjestetään lyhyt tietoisku koulutuksesta, jonka jälkeen he vapaasti tutustuvat toiminnallisiin esittelypisteisiin ja pääsevät juttelemaan opiskelijoiden kanssa. Ammattikorkeakoulun suurimmassa salissa on messuosastoja järjestäjien lisäksi myös Kajaanin kaupungilla, Kajaanin Opiskelija-asunnot Oy:llä, Opiskelijaterveydenhuolto Vitalilla, Bio Rexillä ja Eurooppa-tiedotuksella. Eri puolilla ammattikorkeakoulun ympäristöä ja Kajaanin opettajankoulutusyksikössä oppilaat pääsevät konkreettisesti näkemään, millaista kunkin alan opiskelu on ja mihin töihin opituilla taidoilla valmistutaan. Ulkoalueella toimintaansa esittelevät opiskelijoiden lisäksi Kainuun Prikaati ja Varusmiestoimikunta.

Kaksi kampusta on Kajaanissa toimivien korkeakouluyksiköiden yhteinen ponnistus koulutustarjonnan ja opiskelumahdollisuuksien esittelemiseksi. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Kajaanin ammattikorkeakoulu, Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitos ja Kajaanin yliopistokeskus. Oulun yliopiston perustutkintokoulutusta Kajaanissa toteuttavat Tietojenkäsittelytieteiden laitos ja Kajaanin opettajakoulutusyksikkö. Tapahtuman tukijoina ovat Kajaanin kaupunki, Kainuun Sanomat, Kainuun Osuuspankki, Osuuskauppa Maakunta, Metso Automation, Vuokatin Matkailukeskus, Kainuun Puhelinosuuskunta, Pohjolan Matka, Metapart ja Ebsolut Oy.

Kaksi kampusta avoimet ovet 9.–10.10.2007

Kajaanin yliopistokampus aluekartta